Monday, March 21, 2022

Exempel på historieuppsatser

Exempel på historieuppsatser



Historieämnen. s karakteriserades som ett välmående och konformt decennium av många skäl. När du är osäker, exempel på historieuppsatser, begär alltid åsikter från din professor. Fråga dig själv om det är en del av en viss tradition inom historieskrivning och är det ett svar på en viss idé. Det var inte förrän Christopher Columbus anlände och gav landet namnet Costa Rica, översatt till […]. Sammanställ din forskning och exempel på historieuppsatser anteckningar och utveckla strukturen och flödet av nämnda uppsats därifrån.





Den ultimata listan över historiska händelser att skriva om



Vårt förflutna formar hur vi agerar i framtiden. Till exempel, om vi inte fick veta om den förödande attacken mot World Trade Center där flygplan kapades och flögs direkt […], exempel på historieuppsatser. De nuvarande metoderna och kunskaperna om att tala inför publik är hämtade från de västra och antika Greklands metoder för att tala inför publik. Att tala inför publik och kommunikation utgör grunden för samhället eftersom det tillåter människor att interagera med andra och därigenom bilda kontakter, påverka de beslut som tas och motivera förändringar i samhället. En av […]. Inledning The Salem Witch Trials var en grupp amerikanska rättegångar och åtal som var resultatet av stadsbornas paranoia där tvåhundra människor anklagades för häxkonst och nitton hängdes. Rättegångarna ägde rum exempel på historieuppsatser koloniala Massachusetts under en nästan 7-månadersperiod under åren och exempel på historieuppsatser Kolonin skulle […].


Andra världskriget var en av de mest inflytelserika händelserna i världshistorien. Det formade inte bara hur den moderna världen fungerar, det påverkade mångfalden av regeringar inom den och förändrade historiens gång. Det fanns 16 allierade nationer som slogs med 7 axelnationer som dödade 40 till 50, människor som gjorde det […]. Vietnamkriget var en konflikt mellan norr och söder exempel på historieuppsatser regeringar och tidsperioden för detta krig började från hela vägen ner till stridsåret på platserna eller i Nordvietnam, exempel på historieuppsatser, Sydvietnam, exempel på historieuppsatser, Kambodja och Laos.


Ett viktigt faktum var att södra Vietnam hade en allierad […], exempel på historieuppsatser. Många vet inte att slavar kom innan och att de behandlades som och att många blev befriade under sina liv. Slavar på 1600-talet var mycket […]. En händelserik tid i amerikansk historia, full av stolthet, blodsutgjutelse, självförverkligande och uppbyggnad av en oberoende nation. En nation kämpades för och byggdes, exempel på historieuppsatser, skapade saker, just de saker som gör Amerika till det stora land det är idag. Ett uppror exempel på historieuppsatser förändra världen, inom en fråga om nästan ett decennium av oro och fientlighet, exempel på historieuppsatser. De gamla egyptierna började mumifiera för flera år sedan! Balsamerarna, skriftlärda och skäraren, som alla var en del av processen, arbetade i över två månader för att mumifiera faraonerna och viktiga personer.


Mumifiering är en galen, men intressant idé från mumifieringsprocessen till vem de bestämmer sig för att mumifiera. Mumifieringens historia […]. En djupgående vändpunkt i USA:s historia mellan perioden var den amerikanska revolutionen. Det ökade erkännandet av social ojämlikhet, vilket fick vissa människor och grupper att kräva avskaffande av slaveri och större politisk demokrati i den nya staten och nationella regeringarna. Detta krig kan förstås i den historiska […]. En av de mest ikoniska kvinnliga härskarna i historien, Cleopatra har gjort sig ett namn genom att använda sin charm, kvickhet och list och steg för att bli den sista aktiva ledaren för det ptolemaiska kungariket. Hon exempel på historieuppsatser känd genom historien som en förförare som fångade hjärtan hos två av de mäktigaste medlemmarna i […].


Rättegångarna, som ägde rum i det koloniala Massachusetts, började i slutet av februari och varade till och med maj. Det var minst tjugofem personer som dog: varav nitton var exempel på historieuppsatser genom hängning torterades en person till sin död, […]. Soldater från ett främmande land attackerade dem från skuggorna. Tusentals unga amerikanska män dödades i skogarna djupt inne i Vietnam. Amerikas nationella intresse som amerikanerna utvecklade efter Jaltakonferensen uppmuntrade oss att gå med i den koreanska […]. Vietnamkriget inleddes den 1 november och avslutades den 30 april eftersom kommunismen började växa i Vietnam och USA.


S ville hålla den innesluten, exempel på historieuppsatser. Vid den tiden var president Nixon verkligen orolig att om Vietnam skulle bli kommunistiskt skulle andra nationer snart följa efter och byta till […]. Inkilad mellan Panama och Nicaragua, ligger en liten, exempel på historieuppsatser, kulturellt rikt land med en fängslande historia som går tillbaka århundraden. Costa Rica tros vara befolkat av inhemska kolonier sedan 10 f.Kr. med maya- och aztekernas kulturella influenser, exempel på historieuppsatser. Det var inte förrän Christopher Columbus anlände och gav landet namnet Costa Rica, översatt till […]. Den amerikanska revolutionen, jag väljer detta ämne eftersom detta var en av de största effekterna för Amerika.


Den amerikanska revolutionen anses vara den viktigaste händelsen i amerikansk historia. Innan Amerika var vad det är idag hade det de 13 kolonierna som styrdes av det brittiska imperiet. Vid den tiden, det brittiska imperiet […]. Det grekiska folkmordet startade under och efter första världskriget från till Närmare bestämt var det osmanska riket de centrala antagonisterna som förevigade denna systematiska utrotning av miljontals oskyldiga grekiska liv. Bland det höga dödssiffran, andra olyckliga konsekvenser av […]. Det har varit flera händelser i amerikansk historia där människor kan komma ihåg det exakta ögonblicket i tiden. John F. Efter mordet kände de flesta människor runt om i landet att John F. Folk kände så här eftersom han var en populär president som kämpade […]. Jag var rädd hela tiden.


Att leva i den nuvarande amerikanska kulturen gör det svårt att föreställa sig, men exempel på historieuppsatser och agerar […]. Den fascinerande historien om den industriella revolutionen börjar med en kort förståelse av hur livet för den industriella revolutionen var i början. Deras framgång inom jordbruket var mycket väderberoende och de gjorde allt själva från […]. Det är omöjligt att diskutera historien om kampen för medborgerliga rättigheter för latinamerikaner utan att inkludera svarta amerikaner. Kampen för medborgerliga rättigheter i söder, särskilt i delstaten Texas, är ofta […]. Självständighetsförklaringen har firats med rätta sedan den skrevs och distribuerades den 4 juli. Ändå kan den som läser den idag inte undgå att slås av en rad inkonsekvenser och till och med avvikelser från moral.


Denna tidning kommer […], exempel på historieuppsatser. Svartedöden var en monumental epidemi som tog miljontals liv och spred sin förödelse exempel på historieuppsatser Europa och Afro-Eurasien länder. Det var en infektionssjukdom som drabbade en stor del av Afro-Eurasien i mitten av 1300-talet med miljoner […]. Julius Caesar föddes den 13 juli f.Kr. Han var en kontroversiell figur i det antika Rom. Som militärgeneral och romersk politiker förändrade han den romerska republiken till det romerska riket. Över 6 miljoner judar dog alla under en tidsperiod, exempel på historieuppsatser. Alla dessa människor dog i förintelsen på grund av Adolf Hitler och hans nazistiska grupp.


Förintelsen förändrade världen för alltid och är något vi aldrig kommer att glömma. Judar och många andra fick uppleva svåra förhållanden, och Förintelsen gjorde en sådan enorm […]. Mellan Medelhavet och Egeiska havet på en halvö ligger Greklands land. Ett land skulpterat av bergig terräng med begränsad odlingsbarhet exempel på historieuppsatser ledde till att grekerna blev ivriga sjöfartsfolk. Antikens Grekland har en mycket rik historia åtskild av olika perioder som betecknar deras framgång och nedgång som civilisation. En ganska okonventionell […]. Vietnamkriget har varit känt i U. S historia exempel på historieuppsatser det längsta och mest kontroversiella kriget, exempel på historieuppsatser. USA engagerade sig i Vietnam för att undvika att landet skulle falla under en kommunistisk regeringsform.


Det var många ödesdigra strider som krävde otaliga liv av dem på båda sidor av kriget. Detta krig också […]. Medan den stora depressionen uppstod i […]. Förintelsen är en av de mest fruktansvärda händelserna som inträffade under 1900-talet, den varade från till I åratal återstår frågan om denna slutliga lösning var en avsiktlig plan skapad av Hitler, gjord i förväg eller var det ett beslut i sista minuten utifrån omständigheterna […], exempel på historieuppsatser. John Fitzgerald Kennedy var omgiven av beundran, kontroverser och arv och var USA:s 35:e president.


Femte av nio barn, John föddes i maj exempel på historieuppsatser, i Boston, Massachusetts. Kennedy-barnen hade en bekväm barndom, Patrick Joseph Kennedy, deras far, var en framgångsrik affärsman som såg till att hans barn hade god försörjning. Reste sig […]. Detta var en av de mest tragiska händelserna som hände infödda på amerikansk mark, mellan den omänskliga och oetiska behandlingen också exempel på historieuppsatser överanvändning av makt för vinning […]. Vet inte var jag ska börja? Ge exempel på historieuppsatser dina papperskrav och jag kopplar dig till en akademisk expert, exempel på historieuppsatser. Plagiatkontroll Gör kontrollen, exempel på historieuppsatser. Skrivhjälp Be om hjälp, exempel på historieuppsatser. Parafraseringsverktyg Parafrasera min uppsats.


Varför är historia viktig? Betydelsen av att tala inför publik i historien. De nuvarande metoderna och kunskapen om att tala inför publik är hämtade från metoderna i västra och antika Grekland exempel på historieuppsatser tala inför publik. Historia om Salem-häxprocesserna Inledning Salem-häxprocesserna var en grupp amerikanska rättegångar och åtal som var resultatet av stadsbornas paranoia där tvåhundra människor anklagades för häxkonst och nitton hängdes. Andra världskriget som de mest inflytelserika händelserna i historien Andra världskriget var en av de mest inflytelserika händelserna i världshistorien. Vietnamkriget i historien Vietnamkriget var en konflikt mellan norra och södra vietnams regeringar och tidsperioden för detta krig började från hela vägen ner till stridsåret på platserna i Nordvietnam, Sydvietnam, Kambodja och Laos.


En händelserik tid i amerikansk historia En händelserik tid i amerikansk historia, full av stolthet, blodsutgjutelse, självförverkligande och uppbyggnad av en oberoende nation. Historia om mumifiering De forntida egyptierna började mumifiera för flera år sedan! Amerikanska revolutionen i USA:s historia En djupgående vändpunkt i USA:s historia mellan perioden var den amerikanska revolutionen. En ikonisk kvinnlig härskare i historien — Cleopatra En av de mest ikoniska kvinnliga härskarna i historien, Cleopatra exempel på historieuppsatser skapade sig ett namn genom att använda sin charm, kvickhet, exempel på historieuppsatser, och listig och reste sig för att bli den siste aktiva ledaren för det ptolemaiska kungariket. En historia om Costa Rica Inklämt mellan Panama och Nicaragua, ligger ett litet, kulturellt rikt land med en övertygande historia som går tillbaka århundraden.





hur man skriver en processanalysuppsats



Du kan också kort sammanfatta två eller tre av dina huvudpunkter. På medeltidens höjd investerade feodalherrarna betydande summor pengar genom att införliva koncentriska murar och vakttorn för att maximera deras defensiva potential. Denna utveckling var så framgångsrik att många medeltida arméer undvek belägringar under den sena perioden. Efter Storbritanniens officiella krigsförklaring mot Tyskland värvade sig unga australiensiska män frivilligt till armén, vilket ytterligare uppmuntrades av regeringspropaganda om de moraliska skälen för konflikten. Men efter de första engagemangen på halvön Gallipoli avtog entusiasmen.


Den politiska aktiviteten hos nyckelfigurer från aboriginerna och bildandet av aktivismorganisationer fokuserade på ursprungsbefolkningen resulterade i en bredare spridning av meddelanden till den breda australiensiska allmänheten. Genereringen av kraftfulla bilder och tal har ofta citerats av moderna historiker som avgörande för folkomröstningsresultaten. Medan Marius är mest känd för sina militära reformer, är det de efterföljande effekterna av denna reform på hur andra romare närmade sig uppnåendet av magistrater och hur allmänhetens förväntningar på militära ledare förändrades som hade den längsta inverkan på den sena republikanska perioden. Den sista meningen i din introduktion bör förbereda läsaren för ämnet i ditt första stycke. Huvudsyftet med den här meningen är att ge sammanhållning mellan ditt inledande stycke och ditt första stycke.


Den tidiga utvecklingen av slott förstås bäst när man undersöker deras militära syfte. Den naiva attityden hos de frivilliga syns tydligt i de personliga brev och dagböcker som de själva skrivit. Betydelsen av dessa människor är uppenbar när man undersöker bristen på politisk representation som urbefolkningen upplever i början av 1900-talet. När du har skrivit alla fyra delar av BHES-strukturen bör du ha ett färdigt introduktionsstycke. I exemplen ovan har vi visat varje del separat. Nedan ser du de färdiga styckena så att du kan uppskatta hur en introduktion ska se ut. Slott var en viktig del av det medeltida Storbritannien från tiden för den normandiska erövringen tills de fasades ut på 1400- och 1500-talen.


Medeltida slott designades med funktioner som omintetgjorde det överlägsna antalet belägrade arméer, men gjordes slutligen föråldrade genom utvecklingen av krutartilleri. Betydelsen av dessa människor är uppenbar när man undersöker bristen på politisk representation som urbefolkningen upplever i början av 1900-talet. Gaius Marius var den mest betydelsefulla personligheten under 1:a århundradet f.Kr. på grund av sin inverkan på den romerska statens politiska, militära och sociala strukturer. Copyright © History Skills Kontakt via e-post. Hem För studenter För lärare Studerar historia Historisk kunskap Bakgrund Kunskap Kronologi Förändring och kontinuitet Orsaker och konsekvenser Betydelse Motiv och historisk empati Forska 1.


Nyckelfråga 2. Bakgrundsforskning 3. Underfrågor 4. Källforskning 5. Ordna citat 6. Ämnessatser 7. Hypotes 8. Utkastskrivning 9. Inledning stycken. Du kan prata om dess upptäckt i slutet av XIX, Knossos otroliga konst och dess många legender, inklusive den berömda labyrinten. Du kan välja att skriva en uppsats om ursprungsbefolkningens historia. Tidslinjen för de första människorna som befolkade Australien är full av mysterier, och deras kultur är fortfarande fascinerande. En intressant uppsats kan skrivas om de tidigaste universiteten. De grundades långt tidigare i Asien och Afrika för att utbilda regeringstjänstemän och är ett fascinerande ämne att utforska.


Du kan skriva ett spännande forskningsarbete om Alexandria — en stad i Egypten grundad av Alexander den store. I forna tider var det en stad utan dess like, och hade ett enormt inflytande på Medelhavskulturen. Medeltiden är full av intressanta historieämnen - du kan till exempel välja att skriva om medeltida magi. Ett av de bästa ämnena om utforskandets historia är Nordpolsexpeditionerna. Den är full av dramatiska händelser, och det tog många misslyckade försök tills Nordpolen äntligen nåddes på XX-talet. De första engelska bosättningarna i Amerika är en av de viktigaste delarna av U.S. Den innehåller berättelser om svårigheter för de första nybyggarna, dåligt väder, hunger och konflikter med infödda invånare. Napoleon är en otroligt intressant historisk figur.


Du kan skriva ett fantastiskt papper om hans imperiums uppgång och fall. Du kan fokusera på en specifik era i din uppsats - till exempel det viktorianska England. Denna period av historien, både fascinerande och skrämmande, inspirerar fortfarande otaliga romaner, filmer och T. Titanic är ett utmärkt ämne för en uppsats och en diskussion. En varnande berättelse om ett lyxigt fartyg som sjönk på grund av kriminell vårdslöshet. Romanovs död är ett intressant historiskt ämne som fortfarande undersöks. Denna hemska berättelse inspirerade många myter, inklusive den om Anastasias överlevnad. På samma sätt kan du välja en uppsats om mordet på J. Lär dig mer om vad som orsakade det och vilka långsiktiga effekter det hade på den amerikanska nationen.


Likaså var mordet på Martin Luther King en enorm tragedi för hela landet. Omständigheterna kring denna händelse är fortfarande inte helt klara, och det finns flera olika teorier om vad som hände. Tjernobylkatastrofen är ett fascinerande ämne som är mycket populärt idag. Se vad som ledde till tragedin, och vilka långsiktiga konsekvenser det fick för naturen och samhället. Berlinmurens fall är en avgörande händelse i modern historia. Du kan skriva om livet i DDR och FRG före murens fall och jämföra det med vad som hände efteråt. Ett annat historieämne som du kan välja för din uppsats är bersärkarnas historia. Utbildning i den moderna världen. Den globaliserade världens nya möjligheter påverkar kvalitet och förväntningar på att studera.


En historisk uppsats kan analysera de betydelsefulla uppfinningar som påverkade utbildningen. Du kan till exempel fokusera på Internet. Sydafrikansk apartheid. Rassegregationsregimen kastade Sydafrika ut i fattigdom och konflikter. Din uppsats kan diskutera de historiska händelserna som ledde till den. Grundandet av Förenta Nationerna. FN:s historia är ett brett ämne med många viktiga händelser. Du kan också studera inflytandet från länder som Sovjetunionen på dess etablering. Kulturella trender under andra världskriget. De stöttade också människor när livet var tufft. I en forskningsartikel kan du välja och beskriva specifika exempel. Diskutera effekten av underhållning under den perioden, eller jämför det med första världskriget. Vägen till den första nationella regeringsramen omfattar många evenemang.


Du kan analysera innehållet i de ursprungliga konstitutionsartiklarna baserat på deras utkast. Förändringar i europeiska ekonomier efter upptäckten av Amerika. Senare ledde ekonomiska framsteg världen till dess nuvarande förhållanden. En uppsats som lyfter fram dessa milstolpar kan vara fascinerande! Kämpa mot terrorism. Efter den 11 september genomförde världen sitt krig mot terrorismen. Regeringar tillämpade åtgärder som fredsskapande interventioner på instabila områden. En historisk uppgift kan omfatta de mest betydande attackerna. Atombombningar av Hiroshima och Nagasaki under Attackerna var avgörande händelser som avslutade andra världskriget.


Din uppsats kan ta upp händelserna som ledde till attackerna. Urbanisering i USA är ett intressant essäämne. Den mest betydande förändringen skedde på 1800-talet. Järnvägarna förband hela landet och handelsmöjligheterna växte. Diskutera varför människor flyttade från landsbygden till städerna och konsekvenserna av det. Historia om järnvägar i USA. Breda territorier var de största hindren för amerikansk ekonomisk utveckling. År ägde den första järnvägsresan rum i USA. Vägarna byggdes snabbt under det följande århundradet. En diskussion dessa händelser är ett roligt historiskt uppdrag ämne.


Immigration och vetenskapliga framsteg under 1900-talet. Då tvingades tusentals européer migrera till USA. Många av dem var ansvariga för viktiga upptäckter och uppfinningar. Diskutera dess effekt av invandring på vetenskap och teknik i en historisk uppsats. 1800-talets tre viktigaste uppfinningar. Skrivmaskiner, cyklar och telefoner tillverkades först under den perioden. För en uppsats kan du välja uppfinningar baserat på deras historiska värde. Aktiekraschen var den värsta upplevelsen för den industrialiserade världen vid den tiden. Underhållning under den stora depressionen spelade en viktig roll för att stödja Amerika. Det är också ett intressant historiskt ämne att skriva om. Trots långvarig fred har regeringarna fortfarande politiska meningsskiljaktigheter.


Välj två motstridiga länder och identifiera händelserna som ledde till den aktuella situationen. HBTQ-gemenskapens historia i USA. Det moderna amerikanska samhället hyllar rättvisa och respekterar minoritetsgruppers rättigheter. HBTQ är ett brett diskussionsämne som påverkas av tidigare händelser. Det kan också vara intressant att jämföra det amerikanska samhället med det europeiska. Den globala finanskrisen är ett stort ämne för modern historia. En ekonomi kan krascha av flera anledningar. Om det händer över hela världen är effekterna allvarliga. En argumenterande uppsats kan vara ett underlag för att analysera orsakerna till krisen. Jämför det med andra ekonomiska katastrofer som den stora depressionen. Kulturella framsteg ledde mänskligheten till viktiga sociala utvecklingar. En av dem är legaliseringen av samkönade äktenskap.


Historisk analys kan inkludera en tidslinje för sådana äktenskap. Social aktivism relaterad till ämnet är en utmärkt grund för en uppsats. Förintelsen. Analysera händelsekedjan som leder till det i en historisk uppsats. Hur påverkade det upprätthållandet av mänskliga rättigheter under efterkrigstiden? Utforskning av rymd under 2000-talet är ett historiskt ämne som utvecklas just nu. En uppsats kan lyfta fram milstolparna i rymdutforskningen efter det kalla kriget. Thanksgivings historia. Pilgrimer etablerade högtiden baserat på att fira skörden. En uppsats kan också beskriva liknande högtider runt om i världen.


Ett annat bra ämne för historieuppsats är Antarktis. Den effektfulla utforskningen av island började först i slutet av 1800-talet. Spåra tidigare händelser och upptäckter i regionen i din historiska uppsats. Historien om infektioner. Våra liv har förändrats under covid-pandemin. Det var liknande händelser tidigare, där pest- och influensasjukdomar dödade miljontals människor. I augusti ratificerade den amerikanska kongressen det 19:e tillägget som gav kvinnor rösträtt. Många kampanjer och protester föregick evenemanget. Samhällets uppfattning om kvinnor började förändras sedan dess. En uppsats kan beskriva de utmaningar som leder till dessa förändringar. De olympiska spelens historia är ett fascinerande ämne för mellanstadiet. Arvet från det antika Grekland återupplivades först på 1800-talet.


Om du behöver en världshistorisk uppsatsämne, försök att skriva om Internationella Röda Korset. I , etablerade den schweiziska affärsmannen Henry Dunant Röda Korset. Han påverkades av den skrämmande upplevelsen av att se tusentals sårade män i krig. Vapenutveckling under andra världskriget. Militära vapen bidrog till tekniska framsteg under 1900-talet. En forskningsartikel kan fokusera på de vapen som uppfanns under kriget. Du kan också diskutera inverkan av militära innovationer på livet efter kriget. En uppsats om koreansk historia kan analysera hur en nation kan förändras om den delas upp i separata regimer. Nord- och Sydkorea började sluta fred först i Try och fastställa orsakerna till separationen och den politiska instabiliteten.


Ku Klux Klan som motståndsrörelse är ett viktigt ämne. Fyra miljoner medborgare i hela landet anslöt sig till gruppen i s. Sådan popularitet avslöjade kravet på förändring. En jämförelse med den medeltida inkvisitionen kan leda till intressanta slutsatser. Globalisering är ett annat utmärkt ämne för historieuppsatser för gymnasieelever. Världen har aldrig haft så många kulturella och ekonomiska kopplingar som den har idag. Din uppsats kan gå igenom historiska händelser som orsakade globaliseringen. Eller så kan du analysera dess fördelar och nackdelar. Klimatförändringens historia. I uttalade FN:s klimatkonferens att världen är i fara på grund av mänsklig påverkan på klimatet.


En historisk uppsats kan fokusera på ämnets miljöfaktorer. Alternativt kan du spåra upptäckterna och studierna om klimatförändringar. Labor Day är en nationell helgdag som firades först i den industriella eran. Det uppstod på 1800-talet när arbetare spenderade 12 timmar dagligen för att tjäna minimilönen. Det amerikanska presidentskapets historia är ett brett ämne att skriva om. Mer än 40 personer styrde landet och påverkade alla aspekter av Amerika. Du kan till exempel välja att utvärdera utbildning under olika presidenter. Du kan också jämföra demokrater och republikaner som presidenter. Det var lika betydelsefullt på 1400-talet som Internet var för modern historia. En uppsats kan rekonstruera händelserna före och efter uppfinningen av tryckning.


Dess inverkan på utbildning och ekonomi är intressanta diskussionspunkter. Europeiska unionen har djupa historiska rötter sedan imperiet. En uppsats om det kan täcka tidslinjen för demokrati som etablerats i Europa. Du kan markera de förändringar som ägde rum i de länder som gick med i unionen. Alternativt kan du jämföra organisationen och dess mål med andra historiska allianser. Moderna religioner är ett spännande ämne för en uppsats. Diskutera varför människor började uppdatera de viktigaste religionerna under de senaste decennierna. Befolkningsflyttning ägde rum flera gånger i mänsklighetens historia.


Till exempel tvingades tusentals serbiska albaner fly från Kosovo under konflikten. En uppsats som beskriver en migration kan innehålla orsakerna till den. Jämför det med liknande händelser och diskutera dess resultat. Forntida arkitektur är det mest otroliga arv som vårdats av generationer. Designmönster och färger på skapelser speglar de perioder de byggdes i. För din uppsats, välj specifika exempel och nämn händelserna som är kopplade till dem. Forskning kan omfatta antik europeisk, asiatisk eller amerikansk arkitektur. Socialismen som politisk regim påverkade världshistorien avsevärt. Socialistiska rörelser ägde rum i Europa och USA. Sovjetunionen bildades under dess villkor. Välj detta intressanta essäämne från 1900-talet och beskriv ett land som påverkats av socialism.


Till exempel styrs Kina fortfarande av den regimen. Historia om demokrati i Afrika. Afrikas historia inkluderar århundraden av utländsk ockupation. Ändå har dess länder nyligen börjat få förtjänt självständighet. Algeriet, Marocko, Namibia och Zimbabwe har bara fått sin demokratiska regering under de senaste 60 åren. Historisk forskning kan analysera före detta kolonisatörers inflytande på Afrika. Eller så kan du välja ett land för att beskriva dess resa från en koloni till en demokrati. Sydamerikanska länders historia. En forskningsartikel kan också avslöja hur nationerna bildades genom att kamma två olika populationer.


Historien bakom petroleumindustrin är en intressant grund för en uppsats. Avhandling: Lewis och Clark Lake har många typer av fiskar som uppvisar olika egenskaper och därför utgör sjön en viktig del av den amerikanska historien. Den här artikeln utforskar ämnet percid fiskar som är sötvattensderivat av marina perciform. Fiskarna har genomgått enorm strålning och därför består de av arter som finns tillgängliga i […]. Delstaten Texas försökte hävda att de tillämpade den delen av sin utbildningskod eftersom den var avsedd att förhindra […]. Medan den stora depressionen uppstod i […]. Den stora depressionen är en viktig händelse i amerikansk historia som påverkade livet för många amerikaner och andra runt om i världen.


Efter första världskriget väckte den stora depressionen smärta, förvirring och lidande till ett oräkneligt antal amerikaner liv. Allt hopp som amerikanerna hade vid den tiden gick förlorat på grund av denna tragiska händelse. Tyvärr […]. Detta fick regeringen att skapa nya program kallade New Deal, men det misslyckades med att stoppa den stora depressionen och dessa program slösade bort mycket pengar.. Den stora depressionen började […]. Beställ nu Vår […]. När livet blev tuffare blev Hariet Tubman en starkare kvinna. Hon var en kvinna med ett uppdrag på grund av sin hemska barndom. Hon är känd denna dag för att vara en av de mest berömda afroamerikanska kvinnorna i historien på grund av hennes tapperhet att undkomma slaveri, hennes arbete för att rädda slavar med hjälp av tunnelbanan […].


Många rörelser förespråkar mot diskriminering, fördomar och former av misshandel baserat på kön, sexualitet, ras och alla aspekter som någon använder för att få en annan att se ner på. De önskade resultaten av en rörelse inträffar inte över en natt. För många människor tog det år för rörelser att äntligen ingjuta förändring, vilket skapade en effektfull historia bakom varje rörelse. Fastän […]. Allt började när den nye presidenten, Thomas Jefferson, gav Meriwether Lewis den tråkiga uppgiften att utforska västerut från de nya landområdena som köptes från Frankrike och vidare mot väster […]. Lewis och Clark-expeditionen var ett av de mest minnesvärda och viktigaste uppdragen i U. Denna avgörande expedition initierades av president Thomas Jefferson och avrättades av Meriwether Lewis och William Clark i Lewis och Clark ombads utforska länderna väster om Mississippi på begäran av […].


Vår tid som Amerikas Förenta Stater utan brittiskt styre har varit tvåhundra, fyrtiotvå år, två månader och nio dagar för att vara exakt. Sedan den tiden har USA kämpat för sin egen självständighet som avsevärt skulle förändra våra liv. Tragiskt sett sedan vi föddes till något annat än ett land […]. Ett sätt att hålla jämna steg med pålitlighet är att repetera och tillämpa moralisk lockelse. Denna […]. På grund av miljön som Anne växte upp i, blandningen av hennes hemliv och händelser som inträffade runt omkring henne vid den tiden, var Anne skyldig att se medborgerliga rättigheter som […]. Civil Rights and Equal Rights-rörelsen är en av många händelser som har förändrat USA:s historia.


Det är erkänt som en tid av uppkomst för många välkända ledare som har satt sina spår. Eran medborgerlig och lika rättigheter är också en tid med många ideologier och filosofier för att försöka lösa problem […]. Deras definition och övertygelse är att olika idéer, övertygelser, övertygelser och handlingar är det som höjer värdet av en viss grupp […]. Det har kommit till min uppmärksamhet på senare tid hur förödande rasism är idag. Trots sociala lagar och jämställdhet spelar rasism fortfarande en stor roll i samhället i USA. Det finns många aktiva hatgrupper som Ku Klux Klan, nynazister, vita supremacister och mer.


Rasism är svår att definiera eftersom […]. Mänskliga rättigheter är rättigheter som alla människor har rätt till, oavsett etnicitet, religion, hudfärg eller kön. Man kan försvara alla människors grundläggande mänskliga rättigheter genom att vara politiskt aktiv. Martin Luther King jr var en minister och medborgarrättsaktivist som hade en seismisk inverkan på rasrelationer i USA […]. Black History Month är en tid då vi firar afroamerikanska ledares prestationer och erkänner svartas framträdande roll i U.

No comments:

Post a Comment