Monday, January 10, 2022

Benito cereno uppsats

Benito cereno uppsats



Kaplan, Sidney. Mikrokosmos Novella Melville Adler Benito Cereno. Melvilles korta romaner: Auktoritativa texter, sammanhang, kritik, benito cereno uppsats. De ville återvända till länder där de inte skulle bli diskriminerade. Tänk på perspektivet av "Benito Cereno". På givna punkter i berättelsen, vems fot är på vems strupe? Vad är gränsen mellan prestation och verklighet?





Race i Benito Cereno och Othello



Först publicerad i Putnam's Monthly i Benito Cereno blir ett av Herman Melvilles mest kända verk. Den har likheter med Amasa Delanos Benito cereno uppsats av resor och resor, benito cereno uppsats, för vilken den inspirerades Delbanco, Många kritiker antyder att det är en anspelning på slavupproret på ön Santo Domingo, och vissa ser det som en allegori på gott och ont Newman. Slutligen ser vissa experter det som en kritik av rasism. Melville anklagades från början för stereotyper och rasism på grund av hans karaktärsskildringar Newman, men det är inte nödvändigtvis sant att han förespråkar en sådan attityd. Berättelsen är mestadels från kapten Delanos perspektiv och åsikter, men han har begränsad uppfattningsförmåga.


Under hela historien motbevisas hans första bedömningar. Väsentligt är förståelsen att Benito Cereno skrevs vid en tidpunkt då USA står på randen av inbördeskriget Delbanco. Under den tiden ses svarta i en nedlåtande och underlägsen position, benito cereno uppsats, liknande kapten Delanos åsikter Newman, Dessutom känner folk till slaveriets grymhet. Således kan sagan ses som en förebråelse mot denna orättvisa behandling av de svarta. Han visade att svarta också har rätt till frihet, och skildrade hur de svarta avskyr deras träldom.


När allt kommer omkring, är inte frihet Amerikas grundprincip? Dessutom betonade han de fruktansvärda beteenden som kan bli resultatet av slaveri. Specifikt taget beskriver den tillståndet för den amerikanska slavhandeln. Som ett slavskepp är San Dominick symboliskt för det dystra benito cereno uppsats som slavar placerades i när de transporterades till Amerika Delbanco. Under hela resan togs knappast hänsyn till deras förhållanden, vilket komprimerade dem i ett begränsat utrymme i fartygets lastrum som knappt tillåter dem att röra sig. Ett sådant tillstånd orsakar många onödiga dödsfall. De viktigaste karaktärerna i berättelsen är Benito Cereno, Amasa Delano och Babo.


Benito Cereno är kapten på San Dominick, en spansk galjon. Han är ung och skaffade sig tydligen sin position genom kontakter snarare än erfarenhet, benito cereno uppsats. Därmed är hans kompetens som kapten tveksam. Som ett resultat kunde han inte förutse det öde för sitt skepp och det kommande upproret. Dessutom saknar han styrka och kraft för att omintetgöra det när det inträffade. Hans svaga karaktär framhävdes ytterligare när han inte kunde återhämta sig från traumat från benito cereno uppsats myteri. Medan Delano var på San Dominick försökte Cereno ge honom tips om vad som verkligen hände i fartyget.


Delano kunde dock inte inse den verkliga situationen på grund av sin naivitet och tillitsfulla natur. Till skillnad från Cereno är Delano en bra kapten som driver sitt skepp på ett stramt och ordnat sätt. Å andra sidan presenteras Babo som en ond karaktär som planerade upproret. Han tog kontroll efter revolten och beordrade avrättningen av Don Alexandro Aranda och några besättningsmedlemmar och passagerare. Briljant, orkestrerade han planen att lura Delano och dölja för honom den nuvarande situationen i fartyget. Han är dock dömd för uppror och döms till en grym död i slutändan McCall, Även om det finns ett sammanhang av gott mot ont i berättelsen, ska svarta aldrig ses som antagonister här. Istället är den riktiga skurken här den yttersta orsaken till allt våld som hände.


Det är faktiskt slaveriets institution som fick slavarna att göra uppror. Således visar berättelsen att konsekvensen av ondska bara kan vara ond också, vilket leder till en cirkel av kaos. Visst är våldet som Babo visade i berättelsen felaktigt och långt ifrån lovvärt, men det bör förstås var Babo kom ifrån. Han föraktade att bli behandlad som en slav, vilket fick honom att döda sin kapten och leda ett myteri. För sina medslavar är Babo en hjälte, men sett ur vita iakttagares ögon är han en hänsynslös man. Man kan hävda att Aranda var en snäll slavägare; benito cereno uppsats tillät till och med slavarna att stanna över däck. dock, benito cereno uppsats är inte tillräckligt för slavarna eftersom friheten är värd mycket mer än så.


Dessutom verkade Delano gilla slavarna. Ändå såg han dem fortfarande ur ett förnedrande perspektiv, benito cereno uppsats. Hans jämförelser av benito cereno uppsats svarta med djur bevisar detta McCall, den trogna tjänaren, den orättvist kedjade ädla vilden och de omtänksamma mödrarna visade sig vara upprorets smarta hjärna och dess ivriga deltagare. Även om Aranda och Delano visade en relativt godartad behandling och syn på slavarna, är detta inte tillräckligt. Men de är lika på en avgörande punkt - svarta ses som mindre människor. Benito Cereno är en berättelse om kamp för jämlikhet och frihet.


Det är slavarnas längtan efter att vara fria som tvingade dem att göra sina våldsamma handlingar. De ville återvända till länder där de inte skulle bli diskriminerade. Det är säkert att anta att författaren är emot slaveri. Han visade förståelse för dess implikationer och den demoralisering som det orsakar. Fram till denna tid är samhället fortfarande hemsökt av rasmässig ojämlikhet. Närhelst man konfronteras med rasfrågor kan det vara användbart att gå tillbaka till Benito Cerenos lektioner och ta till hjärtat att fördomar aldrig skulle leda till något bra.


Ännu värre kan det leda till benito cereno uppsats. Människor måste lyssna till Melvilles uppmaning att bekämpa diskriminering, inte bara ras, utan alla slags diskriminering. Delbanco, A. Melville: Hans värld och verk. New York, NY: Knopf. McCall, D. Melvilles korta romaner: Auktoritativa texter, sammanhang, benito cereno uppsats, kritik. New York, NY: Norton, Newman, L. Benito Cereno. Newman Ed. Boston, MA: G. Växla navigeringsmenyn. Litteratur Studieguider Citat Humanistisk Filosofi Benito cereno uppsats Dictionary Business Essays Hire Writer Logga in. Bara bra databasuppsatser Benito Cereno: Slaveri och rasism. Benito Cereno: Slaveri och rasism, benito cereno uppsats.


Har inte hittat en uppsats du vill ha? Få ditt anpassade uppsatsprov. Författare: Levi Jennings, benito cereno uppsats.





elie wiesel nattuppsats



com , feb Juarez föddes i byn San Pablo Guelatao, Oaxaca den 21 mars, , belägen i bergskedjan som nu är känd som "Sierra Juarez". Hans föräldrar, Marcelino Juarez. Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. PhD Essä Litteratur Böcker Benito Cereno Benito Cereno. Beställ originaluppsatsprov speciellt för dina uppdragsbehov. få anpassad uppsats. Benito Juarez. Uppsatstyp Forskning. Liknande ämnen Doktor Faustus Songs of Innocence Never Let Me Go Flugornas herre Stolthet och fördom Grävande Passionerad herde Till Hans kärlek Dramatisk Montana Ethan Frome In Cold Blood Dulce Et Decorum Est Bönträd Crucible Goblin Market Who Moving My Cheese Sons and Lovers Zeitoun Cry The Älskade landet The Great Gatsby.


Spara tid och låt våra verifierade experter hjälpa dig. Anställ författare. Analys av kritiska essäer om Benito Cereno Det är möjligt att dela upp kritikerna i två läger angående Herman Melvilles syfte med att skriva "Benito Cereno. Å andra sidan hävdar Sandra Zagarell och Allan Emery att Melville går bortom slaveriet och pekar på andra brister i mitten av 1800-talets amerikanska föreställning. Schiffman, Adler och Kaplan hävdar att Melville skrev berättelsen som en kommentar om slaveri. Schiffman och Adler hävdar att Melvilles novell är en tydlig anklagelse om slaveri. Kaplan har motsatt uppfattning. Joseph Schiffman hävdar i sin kritiska essä "Critical Problems in Melville's 'Benito Cereno'" att Melville skrev berättelsen ur en stark abolitionistisk synvinkel.


Han pekar på andra Melville-verk för att bevisa sitt påstående att färgbilderna i "Benito Cereno" är omvända från traditionellt västerländskt tänkande om "Vit är bra, svart är ont. Schiffman kommenterar dock att Delano istället är ett "mikrokosmos av amerikanska attityder". Han lämnar denna tanke snabbt, dock. Schiffman fokuserar också på slaveriets moral och utropar Babo till den "moraliska segraren i 'Benito Cereno'" I ett drag som ingen av de andra författarna gör, säger Schiffman att Melville "i första hand ville skriva en 'bra historia', en som skulle sälja" Han fortsätter med att notera att ämnet inte kan separeras mitt på papper Emery, Allan Moore. New York: G. Kaplan, Sidney. Schiffman, Joseph. Zagarell, Sandra. Få tillgång till.


Kraftfulla uppsatser. Utvikningar i den episka dikten, Beowulf Words 4 sidor 11 citerade verk. Utvikningar i den episka dikten, Beowulf. Läs mer. Bästa essäer. Essä om bild på Dorian Gray: Dorian som tragiska hjälteord 5 sidor 6 citerade verk. Essä om bild på Dorian Gray: Dorian som tragisk hjälte. Aime Cesaires A Tempest Clarifies Shakespeares The Tempest Words 4 sidor 6 citerade verk. Aime Cesaires A Tempest klargör Shakespeares The Tempest. gattom Betydelsen av bilen i The Great Gatsby Words 4 sidor 4 citerade verk. gattom Betydelsen av bilen i The Great Gatsby. En analys av Shakespeares The Tempest Words 7 sidor 5 citerade verk. Ytterligare andra argumenterade mot detta svar och utbrast att han såg de positiva incitamenten i att äga och sälja slavar, vilket var en ekonomisk styrka för Amerika och för individer generellt sett inkomsthöjande.


Jefferson var rasist. Finkleman uttrycker att Jefferson alltid var intensivt hängiven slaveri och hyste fientlighet mot svarta både fria och förslavade. I det här kapitlet skylls i huvudsak slavarnas svåra situation på förekomsten av slavhandeln, som inspirerades av kolonisternas önskan om billig arbetskraft för att driva sin lönsamma kassaskörd... Hem Flashcards Skapa Flashcards Uppsatser Uppsatsämnen Skrivverktyg. Uppsatser Uppsatser FlashCards. Bläddra i uppsatser. Logga in. Flashcard Dashboard Essay Dashboard Essay Inställningar Logga ut. Hemsida Slaveri i Herman Melvilles Benito Cereno. Slaveri i Herman Melvilles Benito Cereno Words 6 sidor öppet dokument.


Uppsatsprov Kontrollera skrivkvalitet. Visa mer. Läs mer. Ord: - Sidor: 7. Ord: - Sidor: 5. White Supremacism Analysis White supremacy utvecklades utifrån föreställningen att mörk hud representerar barbarism, irrationalitet, obehaglig estetik och underlägsenhet. Ord: - Sidor: 6.

No comments:

Post a Comment